dimecres, 9 de juliol del 2008

Aprovada la Directiva de la Vergonya

Comunicat de Revolta Global
dilluns 23 de juny de 2008

Finalment el dia 18 de juny es va aprovar la Directiva de Retorn, la directiva de la vergonya. Una veritable vergonya per a tots els homes i dones europeus que encara tenim un mínim de dignitat. No sembla, però, que aquest sigui el cas del eurodiputats socialistes espanyols (a excepció de tres) que van votar a favor de la directiva juntament amb els diputats del Partit Popular Europeu, dels liberals i de la ultradreta; en contra, fins i tot, de les esmenes presentades pel propi grup socialista europeu que pretenien “humanitzar” una directiva que, des de qualsevol punt de vista, és inhumana.
Una directiva que criminalitza les persones immigrants i fa possible la seva detenció arbitrària en base a una decisió administrativa i sense control judicial; atenta contra els drets fonamentals de les persones estrangeres, només per estar en una situació administrativa irregular. Una directiva que estigmatitza i castiga els immigrants expulsats al no poder tornar a entrar en la UE durant cinc anys y que viola el dret de reagrupament familiar. Una norma que viola i atenta contra els drets dels menors no acompanyats, als que a partir d’ara poden detenir i retenir juntament amb adults en centres d’internament i deportar-los, fins i tot a països que no són els de procedència.
Amb l’aprovació d’aquesta directiva, la dreta europea, amb el suport dels socialistes espanyols, es precipita cap a un procés de fascistització i d’involució que pensaven no tornaria mai més [...]